skip to Main Content
[listmenu menu="Menu secondaire" menu_class="horizonmenu"]

100% naaldhout-pellets

pellets-resineux-header-1920

Onze pellets zijn uitsluitend samengesteld uit naaldhout: Sparhout en dennenbomen.

Naaldhoutkorrels overtreffen hardhoutpellets.

De 100% naaldhout samenstelling is een essentieel kwaliteitscriterium! Harsachtige houtpellets onderscheiden zich van hardhoutkorrels in 3 punten?:

  1. 1. Een hogere calorische waarde
    Bij gelijke dichtheid hebben zachthoutpellets een hogere calorische waarde dan hardhoutpellets. De beste efficiëntie van hun verbranding biedt u dis een besparing van ongeveer 5% op uw verwarmingsrekening?!
  2. 1. Een 100% natuurlijk product
    “Naaldhout” komt van “hars”. De hars is een soort lijm die het mogelijk maakt om pellets op een natuurlijke manier te stollen (te coaguleren). Met deze natuurlijke manier, gebruikt men geen chemisch bindmiddel of adjuvans. Dit is meestal niet het geval met hardhoutpellets waarvoor de inkrimping of de compressie moeilijker is.
  3. 1. Geen klinker en minder as !
    Bewijs van de brandkwaliteit van zachthoutpellets: ze ontwikkelen minder as, minder roet, minder pluggen en minder verstoppingen van uw verwarmingssysteem dan hardhoutpellets. Dit is te wijten aan het feit dat zachthoutbomen vlakker zijn en daardoor is de schors gemakkelijker uittrekbaar. De resterende aanwezigheid van schors kan de oorzaak zijn van het smelten van as bij hoge temperaturen. Dit ontwikkelt klinker en uw kachel kan daardoor ernstig beschadigd worden.

. www.pallet-pellets.be heeft besloten enkel 100% naaldhout aan te bieden. Het is belofte van hoge kwaliteit voor de houtbrandstof die wij aanbieden.

Als u op zoek bent naar pellets van hoge kwaliteit, vergeet dan de hardhoutpellets, kies voor 100% zachthoutpellets !

Back To Top