skip to Main Content
[listmenu menu="Menu secondaire" menu_class="horizonmenu"]

Technische kenmerken van onze pellets

caracteristiques-pellets-header-1920

Samenstelling

Welk type hout wordt gebruikt voor de productie van de pellets? Een maagdelijke hout is een hout dat niet met chemische producten behandeld is. Naaldhout is een voorbeeld daarvoor en wij gebruiken enkel deze soort hout.
www.pallet-pellets.be raadt ten eerste aan om een maagdelijke hout gemaakt van 100% naaldhout te gebruiken.

Diameter

Let op : Er bestaan verschillende diameters van pellets. In sommige landen worden pellets met een diameter van 8mm gebruikt. In België hebben de pellets een diameter van 6mm. Producenten van industriële pellets produceren pellets met verschillende diameters.
www.Pallet-pellets.be biedt pellets met een diameter van 6mm.

Lengte

Een korte pellet brandt heel snel. Te veel pellets kunnen je pellet-verwarmer/kachel blokkeren.
Voor www.pallet-pellets.be moet de lengte van de pellets tussen 3,15mm en 4cm lang zijn.

Vochtigheid

Het vochtgehalte in de korrels mag niet hoger dan 10% zijn. Sommige verkopers houden van een hoge vochtigheid omdat de zakken per kg verkocht zijnen dat meer water, minder pellets betekent. Een droge pellet is ook niet goed.
Bij Proxima Star hebben wij de juiste evenwicht gevonden, onze pellets hebben tussen 5 en 8% vochtigheid, wat ideaal is voor een hout-pellet.

As-inhoud

De as-inhoud is de as-volume uitgedrukt als een percentage van de massa van de pellets als ze verwarmd worden op 550 °C.
Hoe minder as er is, hoe minder je de asbak hoeft leegmaken. Het as-inhoud os een onthuller van de kwaliteit van de verbranding. Een pellet die goed in uw kachel brandt, ontwikkelt minder as. Het is de duo pellet + kachel die de kwaliteit van de verbranding bepaalt.

As-smelttemperatuur

Dit is de temperatuur waarbij pellets smelten en waar klinker wordt ontwikkeld. Klinker is een soort stolsel dat hout-verbrandende kachels beschadigt.
. www.pallet-pellets.be gaat nog verder dan de ENplusA1 certificatie, we selecteren de pellets die en smelttemperatuur boven de 1 300°C hebben. 1 300° C is heel hoog voor een kachel maar sommige ketels bereiken deze temperatuur en hebben de beste pellets nodig om een goede smelttemperatuur te hebben.

Stof en kleine deeltjes

Dit is de hoeveelheid fijne deeltjes en stof die wordt ontwikkeld door de behandeling en afbrokkelen van de pellets.
www.pallet-pellets.be streeft ernaar u stofvrije pellets aan te bieden.

Duurzaamheid

Het is het percentage pellets die kunnen weerstaan tegen schokken. Een pellet die geen schokken kan weerstaan, breekt en ontwikkelt fijne deeltjes en stof.
www.pallet-pellets.be biedt pellets met een duurzaamheid van meer dan 98,5%. Dit is meer dan wat de DINplus (97,5%) en de ENplusA1 (98%) certificaten vragen

Dichtheid

Dit is de massa pellets in één kubieke meter. Met andere woorden, het is de dichtheid/densiteit van de pellets. U heeft een pellet nodig die een grote densiteit heeft, maar niet de dicht om de kachel niet te beschadigen.
www.pallet-pellets.be beveelt en dichtheid van meer dan 650 kg/m³ aan om de efficiëntie van ow pellet-kachel te verbeteren.

Verwarmingswaarde (ICP)

Deze waarde geeft de hoeveelheid warmte die vrijkomt bij verbranding. Deze mag niet te laag zijn, zodat de opbrengst goed is. Maar pas op, deze mag zeker ook niet te hoog zijn, anders zal de verbranding slechter zijn en uw kachel kan daardoor beschadigd worden.
Sommige kwakzalvers en oplichters zeggen dat hun pellets altijd onder 19 MJ/kg blijven, maar pas op want vaak zijn deze pellets van slechte kwaliteit en het is moeilijk voor de klant om het addertje onder het gras te vinden. In die zin volgen gewoon de eisen en de voorschriften van de DINplus en de ENplusA1 certificaten.

Technische kenmerken van Proxima Star-korrels

  • Samenstelling: Maagdelijke, 100% naaldhout
  • Diameter: 6 mm
  • Lengte: 14.22 mm (moyenne)
  • Vochtigheid: 7.2 %
  • As-inhoud?: 0.4 %
  • As-smelttemperatuur?: 1430 °C
  • Stof en kleine deeltjes?: 0.25 %
  • duurzaamheid: 98.7 %
  • dichtheid?: 690 kg/m3
  • Verwarmingswaarde?: 17.57 MJ/kg
Back To Top